Print denne opskrift
Opskriftnavn:
Grundopskrift til gærdej
Personer / antal:
8 stk.
Billede:
Ingredienser:
25 g gær
2 dl lunkent vand
1 tsk. salt
3 spsk. olie
1 dl groft mel
cirka 5 dl hvedemel
Fremgangsmåde:
1. Gæren udrøres i lunkent vand.
2. Resten blandes i (hold mel tilbage).
3. Formes til brød.
4. Sættes i kold ovn og bages ca. 30 min. ved 200 grader.
N.B.
Hvis du laver dejen med foodprocessor, så regulerer du med vandet.
Forslag til andre brød :
Kuvertbrød: Undlad groft mel og form brødene smukt.
Flutes: Erstat det grove mel med italiensk hvedemel.
Pizzabund: Erstat alt melet med italiensk hvedemel.
Teboller: Erstat olien med 25 g smør og tilsæt 1 tsk. sukker.
Valnøddeboller: Tilsæt 50 g hakkede valnødder.
Græske oreganobrød: Udelad groft mel, form til flade boller, pensl med olivenolie og drys med oregano
HUSK:
Brug altid lillefinger varm væske
Tilsæt ikke for meget mel
Ælt grundigt