Print denne opskrift
Opskriftnavn:Boller
Personer / antal:16 stk.
Billede:
Ingredienser:1 pk. gær
1 dl vand (lillefingervarm)
3 dl mælk
3 spsk. sukker
1 tsk. salt
½ dl olie          
10 dl hvedemel (cirka)

Fremgangsmåde:1. Opløs gæren i lunken vand (lillefingervarm).
2. Tilsæt resten, men ikke alt melet.
3. Dejen æltes grundigt, medens der tilsættes mere mel.
   ! Husk det er ikke sikkert du skal bruge alt melet.
4. Tril dejen til en pølse og del den i 16 stykker.
5. Form til boller og pensl med æg, kaffe, mælk eller vand.
6. Sæt pladen i ovnen og tænd på 225 grader.
7. Bag bollerne ca. 30 min.

Dette er en gærdej så du skal huske følgende!
1. Lunken væske.
2. Ikke for meget mel.
3. Ælt grundigt.

Kan du lide grovboller så erstat 2 dl af hvedemelet med groft mel.