Print denne opskrift
Opskriftnavn:Fastelavnsboller
Personer / antal:12 stk.
Billede:
Ingredienser:Dejen:
25 g gær
½ dl lunken vand
------
250 g mel
30 g smør
------
½ tsk. salt
½ spsk. sukker
½ dl ymer
½ æg

Fyld:

½ æg
1 spsk. sukker
------
½ spsk. maizena
1 ¼ dl  mælk
1 tsk. vaniljesukker
------
Pynt:
10 g smeltet smør
1 tsk. tesukker

Fremgangsmåde:Dejen:

1. Vand og gær røres sammen.
2. Smørret smuldres i melet (skal ligne revet ost).
3. Alt æltes sammen og stilles til hævning.

Fyld:
1. Æg og sukker piskes sammen.
2. Resten piskes i.
3. Cremen varmes op under omrøring til den er tyk.

4. Dejen rulles ud og skæres i kvadrater.
5. 1 tsk. creme lægges på hver. Ikke mere!
6. Luk dejen grundigt om cremen, sæt bollerne på
sammenføjningen.
7. Pensl med smør og drys med sukker.
8. Bag ca. 30 min. ved 200 grader. Hvis du sætter i kold
ovn.