Print denne opskrift
Opskriftnavn:
Moussaka
Personer / antal:
4 personer
Billede:
Ingredienser:
2 store auberginer
Kødsovs:
2 hakkede løg
2 fed knust hvidløg
3 spsk. olie
400 g hakket lammekød evt. oksekød
------
1 ds. flåede tomater
1 lille ds. konc. tomatpurè
1 dl bouillon
1 tsk. oregano
Salt og peber
Ostesovs:
2 spsk. maizena
4 dl kold bouillon
4 æg
1 dl revet ost
Revet muskatnød
Fremgangsmåde:
1. Skær auberginerne i skiver og giv dem et opkog i vand.
2. Svits løg og hvidløg i olien.
3. Tilsæt kødet og steg det til det har mistet farven.
4. Tilsæt resten og lad kødsovsen koge 20 min.
5. Læg auberginer og kødsovsen i et ildfast fad.
6. Sæt det i ovnen ved 200 grader 45 min.
7. Hæld ostesovsen over kødet.
8. Bag færdig i ovnen indtil ægget er stivnet og retten smukt brun.
Server retten med et godt brød og salat.