Print denne opskrift
Opskriftnavn:
Fragilité à la Claus
Personer / antal:
16 stk.
Billede:
Ingredienser:
100 g nødder
4 æggehvider
200 g flormelis
½ tsk. bagepulver
creme:
4 æggeblommer
100 g florsukker
1 tsk. mel
2 dl kaffefløde
3 tsk. pulverkaffe
150 g smør
Fremgangsmåde:
1. Hak nødderne fint.
2. Pisk hviderne.
3. Pisk halvdelen af florsukkeret i.
4. Vend resten, nødderne og bagepulveret i.
5. Bages på nederste rille ved 150 grader i ca. 45 min.
6. Vendes efter bagningen ud på papir.
Creme:
1. Æggeblommerne røres med sukkeret og melet vendes i.
2. Varm fløden op til kogepunktet med kaffen.
3. Hæld det i æggemassen.
4. Hæld tilbage i gryden og varm op til kogepunktet.
5. Afkøl og rør af og til.
6. Rør den kogte creme med smørret, sørg for at det har samme temperatur.
Sammenlægning:
1. Del kagen i to og fordel cremen på den ene.
2. Læg den anden over og pres dem let sammen.
3. Sæt kagen en time i fryseren.
4. Skær kagen i 16 firkanter og drys med flormelis