Print denne opskrift
Opskriftnavn:Mandel- og marengskage med hindbærfyld
Billede:
Ingredienser:3 æg
125 g sukker
------
1 spsk vand
------
50 g mel
50 g kartoffelmel
½ tsk. hjortetaksalt

Marengsmasse:

4 æggehvider
200 g sukker
------
100 g mandelflager

Creme:
2 æggeblommer
2 spsk. sukker
------
Korn fra ½ stang vanille
1 tsk. majsstivelse
1/4 l mælk

Fyld:

2½ dl piskefløde
------
200 g hindbær


Fremgangsmåde:1. Æggene piskes luftige med sukkeret.
2. Vandet piskes i.
3. Sigt mel og hjortetaksalt og vend det i.
4. Dejen hældes i 2 smurte springforme.

Marengsmasse:

1. Pisk æggehviderne næsten stive, tilsæt 50 g sukker og pisk dem helt stive.
2. Vend resten af sukkeret i marengsen, bred den over dejen i de to forme.
3. Drys med mandelflager.

4. Bag bundene med marengs i en forvarmet ovn ved 180° på nederste rille i ca. 45 min.

NB! Læg evt. et stykke bagepapir over kagen til sidst, så den bliver bagt, uden at mandlerne bliver sorte.

Creme:

1. Æggeblommer piskes med sukker.
2. Tilsæt vanillekorn og majsstivelse og pisk kogende mælk i.
3. Hæld cremen tilbage i gryden og varm langsomt igennem til cremen tykner.
4. Afkøl cremen helt.

Sammenlægning af kagen:

1. Læg den ene bund med marengslaget nedad på serveringsfadet.
2. Pisk fløden stiv og vend den kolde creme og bærrene i.
3. Fordel cremen over bunden.
4. Læg den anden bund over med mandelsiden opad.