Print denne opskrift
Opskriftnavn:Flæskesteg
Personer / antal:8 personer
Billede:
Ingredienser:2 kg svinekam uden ben
2 spsk groft salt
3 laurbærblade
6 nelliker
------
evt. 5 dl vand til sovs
1 gulerod i skiver
1 løg i både
Fremgangsmåde:1. Sværen ridses helt ned til kødet med ½ cm's mellemrum.
2. Gnid salt grundigt ned mellem hver enkelt ridse.
3. Sæt laurbærblade og nelliker ned i sværen.
4. Læg stegen i bradepanden eller i et ildfast fad.
5. Læg sammenkrøllet staniol under så sværen er vandret.
6. Hæld vand m.m. ved hvis der skal sovs til stegen.
7. Sæt den i kold ovn ved 200 grader ca. 2 timer.
8. Hvis du bruger stegetermometer skal centrumtemperaturen være 65 grader.
9. Hvis sværen ikke er sprød ved 55 grader. Skal du skrue op på 250 grader til sidst.

Sovsen:
1. Hæld skyen fra stegen gennem en sigte op i en gryde.
2. Jævn skyen med lidt mel og tilsæt lidt kulør.
3. Brug evt. lidt god bouillon da det sikkert ikke smager af ret meget.
4. Man kan også trylle med, fløde, ribsgelè og rødvin.