Print denne opskrift
Opskriftnavn:Laksepaté à la Susanne
Personer / antal:6 personer
Billede:
Ingredienser:350 g laks
------
2 dl creme fraiche 18%
2 æg
1 tsk. sellerisalt
1 spsk maizena
------
1 buket broccoli

Dressing:

Creme fraiche
Hakket dild, purløg eller persille.
Salt og peber

Fremgangsmåde:1. Blend fisken.
2. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend.
------
3. Kog broccolien let i 2 min.
------
4. Smør formen grundigt.
5. Hæld lidt af fiskemassen i bunden af formen.
6. Placer derefter broccoli-buketter i midten med "hovedet" nedad.
7. Hæld resten af fisken i formen.
8. Bank formen let mod bordet, for at få fisken ned omkring broccolien.
9. Stil pateen i køleskab et par timer.
10.Bag den derefter i vandbad – overdækket med folie - i en 200 gr. varm ovn i en time.
11.Stil pateen i køleskab i ca. 24 timer.

Serveres med lidt salat, tomater, rejer og dressing.

Patèen får du lettest ud af formen, ved at stille den i et varmt vandbad i et minut. Derefter løsnes den med en kniv langs siderne.