Print denne opskrift
Opskriftnavn:Luciabrød
Personer / antal:30 stk.
Billede:
Ingredienser:25 g gær
2½ dl mælk
------
½ g safran eller evt. gurkemeje
------
100 g smør
ca. 500 g mel
------
4 spsk sukker
½ tsk. salt
1 æg
------
Rosiner
1 æg
Fremgangsmåde:1. Gæren udrøres i den lillefingervarme mælk.
2. Safranen tilsættes.
3. Smørret smuldres i melet (hold lidt mel tilbage).
4. Mælkeblandingen og resten tilsættes.
5. Ælt dejen grundigt og lad den hæve 30 min.
6. Del dejen og form den til fingertykke pølser.
7. Form pølserne til S'er. Læg evt. 2 over kors.
8. Pynt med rosiner.
9. Sæt bollerne i kold ovn og bag ved 200 grader ca. 30 min.