Print denne opskrift
Opskriftnavn:Franskbrød
Billede:
Ingredienser:50 g gær
3 dl mælk
------
1 tsk. salt
1 tsk sukker
3 spsk. olie
ca. 500 g mel
------
1 æg
Lidt birkes
Fremgangsmåde:1. Opløs gæren i den lunkne mælk (lillefingervarm).
2. Tilsæt resten, men ikke alt melet.
3. Dejen æltes grundigt, medens der tilsættes mere mel.

  ! Husk det er ikke sikkert du skal bruge alt melet.

4. Tril dejen til en pølse og lad den hæve.
5. Form til 1 franskbrød og pensl med æg og drys med birkes.
6. Sæt pladen i ovnen og tænd på 225 grader.
7. Bag franskbrødet ca. 30 min.

Dette er en gærdej så du skal huske følgende!
1. Lunken væske.
2. Ikke for meget mel.
3. Ælt grundigt.