Print denne opskrift
Opskriftnavn:Andesteg
Personer / antal:4 personer
Billede:
Ingredienser:1 and ca. 2½ kg
2 tsk. salt
Peber
2 æbler
100 g svesker

Sovsen:

Indmad fra anden
Andebuillon
1 gulerod
1 løg
Salt
Peber
Mel
Kulør

NB! undgå røg i køkkenet og brug en stegepose!
Fremgangsmåde:1. Skyl og rens anden indvendig.
2. Fjern kirtlerne ved gumpen, eller skær gumpen af.
3. Gnid den med salt og peber indvendig.
4. Fyld med æblebåde unden skal og svesker.
5. Læg den med ryggen opad på en rist og hæld ½ l vand i bradepanden.
6. Sæt den i en kold ovn og tænd på 200 grader.
7. Efter 45 min. vendes anden og den steger færdig.
8. Ialt skal den stege ca. 2½ time.

Anden er færdig når låret er mørt, stik en kødnål i låret og mærk efter.

Sovsen:

1. Kog indmad med grønsagerne i andebuillonen ca. 1 time.
2. Si væden og jævn den med mel.
3. Hæld væden fra bradepanden i sovsen. Den kan være lidt fed så fjern først noget af fedtet.
4. Smag til med salt, peber og lidt rødvin.

Partering af anden:
1. Del først brystet på langs.
2. Skær 3 skrå stykker på hver side.
3. Skær vinger og lår fra ved leddet.
4. Skær kilebenet (overlåret) fra ved ryggen.


Evt. rester af anden kan bruges til en Andeterrin, se under frokostretter.