Print denne opskrift
Opskriftnavn:Torsk kogt à la Vita
Personer / antal:10 personer
Billede:
Ingredienser:1 torsk på ca. 4 kg

Kogelage:

2 liter vand
1 dl eddike
1 gulerod i skiver
1 løg i skiver
2 laubærblade
10 peberkorn
1 spsk. salt

Sennepssovs:

40 g smør
1 dl mel
------
6 dl kogelage
Fiskesennep
ca. 3 spsk sukker
ca. 2 spsk eddike
Fremgangsmåde:1. Rens torsken og skyl den i koldt vand.
2. Skær ridser i skindet, så er torskekødet nemmere at få fra benet, når det er kogt.
3. Sæt den over i en gryde med kogelagen.
4. Varm meget langsomt op.
5. Torsken bliver bedst hvis vandet kun lige er ved at koge. (Vandet kun perler i kanten af gryden).
6. Torsken er færdig når kødet falder i flager fra benet.

Sennepssovs:

1. Smelt smørret i en gryde.
2. Tilsæt mel og rør rundt.
3. Tilsæt kogelagen fra fisken lidt af gangen.
4. Lad det koge 5 min. og smag til med salt og fiskesennep.

Vita smager sovsen til med sukker og eddike for at fremhæve sennepssmagen.

Server torsken med nytårstilbehør:

Aspargeskartofler
Sennepssovs
Smeltet smør
Fiskesennep
Kvarte æg
Peberrod
Marinerede rødbeder
Citronbåde