Print denne opskrift
Opskriftnavn:Forloren hare à la 2004
Personer / antal:8 personer
Billede:
Ingredienser:500 g hakket svinekød
500 g hakket oksekød
2 hakkede løg
2 tsk. salt
Peber
1 dl rasp
2 æg
Ca. 2 dl mælk
------
150 g bacon i skiver


Sovs:
Lidt olie
1 hakket rødløg
1 hakket fed hvidløg
------
2 dl rødvin
1 dl rødvinseddike
1 kvist timian
½ l kalvefond
------
1 dl piskefløde
Salt
Peber

Tilbehør:
1 pose frosne tranebær
½ dl vand
1 citron
------
8 æbler
20 g smør
Timian




Fremgangsmåde:1. Rør alle ingredienserne med en håndmikser.
2. Form farsen til et brød.
3. Læg det i et ildfast fad.
4. Fordel baconskiverne over "haren".
5. Bag "haren" i ovnen ca. 1 time ved 200 grader.

Sovsen:
1. Svits løg og hvidløg i lidt olie.
2. Tilsæt rødvin og vineddike.
3. Lad det koge uden låg i 10 min.
4. Tilsæt resten og lad det koge 20 min.
5. Når "haren" er færdig tilsættes skyen fra fadet.
6. Si sovsen, jævn med fløden og smag den til.

Server "haren" med aspargeskartofler, tranebær og stegte æbler.

Tranebær kogt ca. 5 min. smagt til med sukker og lidt citronsaft.

Æbler med skal skåret i både, stegt på panden med timian, fintskåret hvidløg og citronsaft. Smagt til med sukker.