Print denne opskrift
Opskriftnavn:Bøf Bourguignone
Personer / antal:6 personer
Billede:
Ingredienser:1½ kg okseinderlår
½ dl mel
Salt og peber
150 g bacon i tern
------
2 spsk. smør
2 spsk. olie
------
2 hakkede løg
2 porrer i ringe
2 gulerødder i skiver
2 fed hakket hvidløg
½ flaske Bourgogne
evt. ½ dl cognac
4 dl bouillon

1 krydderbuket af:
1 bdt. persille
2 kviste timian
1 laurbærblad

Pynt:

500 g champignon
¼ kg pillede skalotteløg
25 g smør
Lidt citronsaft

Fremgangsmåde:1. Skær kødet i tern på 3 x 3 cm.
2. Vend kødet i mel med salt og peber.
3. Brun kød og bacon i smør og olie.
4. Tilsæt resten og lad retten koge ved svag varme ca. 45 min.
5. Smag om kødet er mørt.
6. Rist løgene og lad dem koge 5 min. i en gryde.
7. Rist champignon i en anden gryde og dryp med lidt citronsaft.

Anret kødet i et halvdybt fad og drys med løg og svampe.

Server retten med godt brød og evt. bønner