Print denne opskrift
Opskriftnavn:
Lagkage med frisk frugt
Billede:
Ingredienser:
Lagkagebunde:
125 g sukkker
3 æg
50 g mel
50 g kartoffelmel
½ tsk. hjorttaksalt
Kagecreme:
2 dl mælk
2 æg
30 g sukker
1 spsk. Maizena
½ stang vanilie
------
1 dl piskefløde
Pynt:
2 dl piskefløde
------
1 appelsin i halve skiver
1 banan i skiver
Lidt jordbær i både
Lidt grønne druer gerne halve
Lidt blommer i både
Fremgangsmåde:
1. Pisk æg og sukker til en let og luftig æggesnaps.
2. Vend forsigtig resten i.
3. Hæld dejen i 3 smurte lagkageforme.
4. Bag dem ca. 6 min. ved 225 grader.
Kagecremen:
1. Pisk æg, sukker og Maizena sammen.
2. Kog mælken med vaniliestangen.
3. Hæld den varme mælk i æggene.
4. Hæld det hele tilbage i gryden og lad det tykne.
5. Køl cremen af og bland den med flødeskum af den 1 dl piskefløde.
6. Læg de kolde bunde sammen med den kolde creme.
7. Dæk kagen med flødeskum af de 2 dl piskefløde.
8. Pynt kagen med udskåret frugt.