Print denne opskrift
Opskriftnavn:
Abrikoskonfektkage à la Anne
Personer / antal:
10 personer
Billede:
Ingredienser:
Kagebunde:
4 æg
175 g sukker
1 vanillestang
------
Revet skal af ½ citron
50 g meget fintmalede mandler
------
100 g smør
------
150 g mel
1 tsk bagepulver
Fyld:
1 dl kirsebærvin
------
400 g abrikossyltetøj
------
3 dl piskefløde, pisket til skum
Fremgangsmåde:
1. For en springform med vådt bagepapir.
2. Pisk æggene med kornene fra vaniljestangen og sukker.
3. Bland mandler og citronskal i.
4. Pisk smørret i.
5. Vend melet og bagepulver forsigtigt i.
6. Hæld dejen i formen og bag kagen ved 175 grader ca.30 min.
7. Bunden deles i 3 når kagen er helt kold.
8. Dryp bundene med kirsebærlikør.
9. Læg kagen sammen med syltetøj og flødeskum.
10.Pak den tæt i film og lad den trække til dagen efter.
Pynt med et drys flormelis.
Abrikoser med kardemomme og lavendel:
500 g gule bløde abrikoser
3 spsk hele kardemommekapsler, let knust med en bred kniv
1 rød chili uden kerner
1 laurbærblad
2 spsk tørrede lavendelblomster
200 g sukker
saft af 1 citron
1 L vand
Kog en sirup af alt undtagen abrikoserne. Kom abrikoserne i og lad dem koge 10 min. Køl dem af i lagen og lad dem trække til næste dag.