Print denne opskrift
Opskriftnavn:Ris til sushi
Personer / antal:ca. 34 stk.
Billede:
Ingredienser:300 g sushiris
6 dl vand
1 tsk. salt
------
1 dl sushi-vineddike
1 tsk. salt
1 spsk sukker
Fremgangsmåde:1. Start med at skylle risen i koldt vand 3 gange.
2. Hæld dem op i et dørslag og lad vandet løbe af.
3. Hæld alt i en gryde med låg.
4. Kog risene 12 min.
5. Sluk for blusset og lad dem stå på kogepladen i 12 min.

NB! Du må ikke løfte låget, det koger når det damper ud fra låget!

6. Bland eddikke, salt og sukker i en gryde og giv det et opkog.
7. Hæld risen op i en stor skål og "pløj" frem og tilbage igennem den med en træspartel.
8. Tilsæt vineddikeblandingen lidt efter lidt.
9. Smag dig frem, det er ikke sikkert du skal bruge det hele.

Når risene er lune er de klar til at bruge.