Print denne opskrift
Opskriftnavn:Æble-figentærte à la Carin
Billede:
Ingredienser:4 madæbler
4 friske eller tørrede figner
90 g smør
------
150 g sukker
½ stang vanilje
½ stang kanel
2 dl vand
------
200 g butterdej
Fremgangsmåde:1. Æblerne skrælles og skæres i både.
2. Fignerne skæres i både. Hvis de er tørrede i små tern.
3. Frugten lægges i en tærteform og smørret skives og lægges på.
5. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
6. Kog en sukkerlage af sukker, vaniljestang med korn, kanel og vand.
7. Lad lagen koge ind, til der er 1 dl ialt.
8. Hæld lagen over frugten og sæt fadet i ovnen ved 200 grader 20 min.
9. Rul butterdejen ud og læg den over frugten, tryk den ned i kanten.
10. Bag tærten ca. 30 min. til den er brun og sprød.

Carin serverer tærten med mascapone rørt med vaniljekorn eller creme fraiche.