Print denne opskrift
Opskriftnavn:Gule ærter
Personer / antal:4 personer
Billede:
Ingredienser:250 g flækkede gule ærter
1 l vand
------
750 g svinebryst til kogning
1½ l vand
------
1 suppevisk (laurbærblad, porrertop og persille)
1 kvist timian
3 gulerødder
½ selleri
4 kartofler
------
10 små løg
2 porrer
Fremgangsmåde:1. Kog ærterne i vand ca. 45 min. til de er mører.
2. Mos dem med et piskeris.
3. Kog svinebrystet med suppevisk, timian, gulerødder, selleri og kartofler.

NB! Start med kød og vand og skum med en ske. Når der ikke er mere skum tilsættes grønsagerne og suppevisk.

4. Kog til grønsagerne er mører og tag dem op.
5. Kog kødet færdigt ca. 1 time ialt.
6. Tag kødet op og kog løg og snittede porrer i suppen.
7. Tilsæt ærtepuré og grønsagerne der er skåret i tern.

Server de gule ærter med svinebryst i skiver, sennep og rugbrød.

Der kan også serveres kogt pølse til retten og rødbeder.