Print denne opskrift
Opskriftnavn:
Fastelavnsboller med marcipan
Personer / antal:
20 stk.
Billede:
Ingredienser:
Dej:
1½ dl sødmælk
25 g gær
25 g sukker
------
75 g smør
2 æg
ca. 500 g hvedemel
Marcipanmasse:
125 g smør, 125 g sukker og 125 g marcipan røres sammen.
Pynt:
Pålægschokolade
Fremgangsmåde:
1. Mælk, gær og sukker røres sammen.
2. Smør, æg og hvedemel blandes i.
3. Alt æltes grundigt sammen.
4. Lad dejen hæve 30 min. tildækket.
5. Rul dejen ud til en firkant med en tykkelse på 0,4 cm.
6. Skær den i firkanter på 10x10 cm.
7. På midten i hver firkant lægges marcipanmassen.
8. Enderne klemmes sammen ind mod midten.
9. Bollerne sættes på pladen med samlingen nedad.
10. Stilles til hævning 30 min.
11. Pensles med æg.
12. Sættes i kold ovn og bages i cirka 30 minutter ved 220 grader.
13. Straks bollerne tages ud lægges et halvt stykke pålægschokolade på hver bolle.