Print denne opskrift
Opskriftnavn:Sådan jævner du!
Ingredienser:1. Rystet jævning:


2. Smørbolle:



3. Afbagning:


Den nemme løsning:


"Gemmensigtig" sovs


Frugtsovs eller frugtgrød
Fremgangsmåde:Hvedemel og vand rystes i en jævningsryster og hældes i den
kogende væske. Derefter skal det koge 5 min.

Hvedemel og fedtstof røres sammen. Læg smørbollen i det der
skal jævnes og lad det koge 5 min.


Fedtstoffet smeltes i en gryde, hvedemel tilsættes og kog
det til det danner en samlet klump. Derefter tilsætter du
væsken lidt af gangen. Sørg for at det ikke klumper ved at
rører hele tiden med et piskeris.

Køb en færdig jævner, der fåes både lys og med farve. Den
kan drysses direkte i sovsen.

Skal du have en "gennemsigtig" sovs, f.eks. til kinesisk
mad, så brug Maizenamel. Lad det koge 2 min.

Skal du jævne en frugtsovs eller frugtgrød, skal du bruge
kartoffelmel. Tilsæt den rørte jævning lige efter du har
taget den kogende frugt af blusset. Jævningen må ikke koge
med frugten, så bliver grøden "lang".