Print denne opskrift
Opskriftnavn:Sådan jævner du!
Ingredienser:1. Rystet jævning:


2. Smørbolle:



3. Afbagning:


Den nemme løsning:


"Gemmensigtig" sovs


Frugtsovs eller frugtgrød
Fremgangsmåde:Hvedemel og vand rystes i en jævningsryster og hældes i den kogende væske. Derefter skal det koge 5 min.

Hvedemel og fedtstof røres sammen. Læg smørbollen i det der skal jævnes og lad det koge 5 min.


Fedtstoffet smeltes i en gryde, hvedemel tilsættes og kog det til det danner en samlet klump. Derefter tilsætter du væsken lidt af gangen. Sørg for at det ikke klumper ved at rører hele tiden med et piskeris.

Køb en færdig jævner, der fåes både lys og med farve. Den kan drysses direkte i sovsen.

Skal du have en "gemmensigtig" sovs, f.eks. til kinesisk mad, så brug Maizenamel. Lad det koge 2 min.

Skal du jævne en frugtsovs eller frugtgrød, skal du bruge kartoffelmel. Tilsæt den rørte jævning lige efter du har taget den kogende frugt af blusset. Jævningen må ikke koge med frugten, så bliver grøden "lang".