Print denne opskrift
Opskriftnavn:Dejtyper
Ingredienser:Gærdej mager:

Gærdej fed (wienerbrødsdej):


Rørt dej:



Pisket dej (sukkerbrødsdej):



Smuldret dej (mørdej):

Fremgangsmåde:Dej med gær, væske, mel, fedtstof, salt og evt. sukker.

Gærdej med indrullet fedtstof. Fedtstoffet lægges på dejen, dejen foldes så fedtstoffet er dækket. Dejen rulles og foldes 3 gange ialt.

Dej med æg, sukker, mel, fedtstof, evt. hævemiddel og smagsstoffer. Piskes med håndmikser.


Dej med æg, sukker, mel, evt. hævemiddel og smagstoffer. Piskes med håndmikser.


Dej med mel, fedtstof, sukker, æg eller fløde.
Fløde giver en sprød og lidt "skør bund".
Æg eller æggeblommer giver en sprød men mere hård bund.
Melet lægges i skålen og fedtstoffet "smuldres" i melet.
(det skal ligne revet ost).