Print denne opskrift
Opskriftnavn:Sådan gør du: "Bord dæk dig"
Billede:
Ingredienser:Bestikket:





Brødtallerkenen:

Glassene:



Bordets dekoration:
Fremgangsmåde:lægges i den orden, det bruges, dvs. kniv og gaffel til forretten yderst. Bestik til desserten ligger foran tallerkenen. Husk dessertgaflen ikke skifter hånd men lægges med skaftet til venstre. Begyndes der med en suppe, ligger suppeskeen på højre side ved knivene - evt. lidt skråt foran dem.


står til venstre for middagstallerkenen.

står, så der skænkes først i glasset til højre, hvidvin eller sherry. Derefter følger glas til rødvin, og længst til venstre glasset til dessertvin. Et eventuelt vandglas står længst til højre.

Emma Gad siger: "Lys og blomster, krystal og sølv er tilstrækkeligt til at gøre selv den enkleste borddækning elegant" og hun mener, man bør undgå "glas med violer, håndmalede menuer, båndsløjfer samt servietter som langhalsede svaner, der er betegnende for den næstbedste smag".

Jeg mener, man bør undgå høje blomsteropsatser, så man ikke kan se gæsterne overfor, samt stærkt duftende blomster som hyacinter og liljer.