Print denne opskrift
Opskriftnavn:Osso Buco
Personer / antal:4 personer
Billede:
Ingredienser:1 1/2 kg kalveskanke i ca. 4 cm tykke skiver
------
2 spsk. mel
Salt og friskkværnet peber
------
2 spsk. olie
------
2 finhakkede løg
3 fed hakkede hvidløg
------
3 gulerødder i skiver
1/4 rodselleri i stimler
------
1 dåse flåede tomater
1 laurbærblad
2 kviste timian
2 dl tør hvidvin
1 1/2 dl bouillon

Pynt:
3 spsk. hakket persille
1 fed knust hvidløg
2 tsk. reven citronskal

Fremgangsmåde:1. Skær 2 snit i kanten af kødet, så det ikke buler under stegningen.
2. Vend kødet i krydret mel.
3. Brun kødet på begge sider.
4. Tag det op.
5. Brun løg og hvidløg til løgene er gyldne.
6. Tilsæt grønsagerne og svits 1 min.
7. Læg kødet tilbage i gryden.
8. Tilsæt tomaterne, krydderier, hvidvin og bouillon.
9. Lad retten koge ved svag varme i ca. 1 1/2 - 2 1/2 timer til kødet er meget mørt.

Det skal falde fra benene.

Retten serveres med en blanding af hakket persille, knust hvidløg og reven citronskal.


Server et godt brød til retten f.eks. Fransk bondebrød