Print denne opskrift
Opskriftnavn:Grønlandsk suppe
Personer / antal:8 personer
Billede:
Ingredienser:1 kg rensdyrkød (eller oksekød)
Koldt vand til det dækker kødet
------
1 spsk. salt
Peberkorn
------
4 løg
4 gulerødder
2 pastinakker
1/4 selleri
2 porrer

Melboller

1 portion løse ris (se opskriften her på siden under tilbehør.)

Fremgangsmåde:1. Skær kødet ud i tern på ca. 2 cm x 2 cm.
2. Skyl kødet i koldt vand, hvis det er rensdyrkød.
3. Sæt det over i koldt vand der dækker kødet.
4. Skum med en ske, så du får fjernet skummet, der lægger sig på overfladen.
5. Tilsæt salt og evt. boullionterninger.
6. Lad suppen koge, til kødet er mørt.
7. Rens grønsagerne og skær dem i tern på samme størrelse som kødet. Porrerne i ringe og løgene i både.
8. Kog grønsagerne hver for sig, til de er lige netop møre.
9. Bland kød, grønsager og suppen fra kød og grønsager.
10.Smag til med salt og peber.

Server suppen med melboller varmet i suppen og løse ris.