Print denne opskrift
Opskriftnavn:Blåmuslinger med chili og lime (Thailand)
Personer / antal:4 personer
Billede:
Ingredienser:1 kg blåmuslinger
------
2 spsk. olie
3 fed hvidløg
3 røde chili i tynde strimler
2 stk. citrongræsstilke
1 hakket løg
evt. lidt korianderrod
evt. 2 cm galanga
------
1 lime
2 dl hvidvin
½ dl fiskesovs
2 spsk. sukker

Fremgangsmåde:1. Skrub muslingerne med en ren rengøringssvamp.
2. Skyl dem i koldt vand.

3. NB! Smid de muslinger ud, der ikke lukker sig ved et let bank mod bordet.

4. Rens og snit grønsagerne.
5. Svits grønsagerne i olien.
6. Tilsæt Limesaft, vin, fiskesovs og sukker. Lad det koge 10 min.
6. Tilsæt muslingerne og lad dem koge ca. 5 min. med låg. Ryst gryden ind imellem.
7. Server de varme muslinger med suppen.

NB! Smid de muslinger ud der ikke har åbnet sig.