Print denne opskrift
Opskriftnavn:Lagkage med rabarberkompot
Billede:
Ingredienser:Lagkagebunde:

4 æg
125 gram sukker
------
150 gram hvedemel
1 teske bagepulver

Lagkagefyld:

300 gram rabarber
150 gram sukker
------
¼ liter piskefløde
------
12 små makroner

Pynt:

2 spsk flormelis
Fremgangsmåde:Lagkagebunde:

1. Pisk æg og sukker sammen, så det bliver let og luftigt.
2. Bland mel og bagepulver, og sigt det i dejen med en si.
3. Vend dejen forsigtigt med en dejskraber.
4. Smør en springform (cirka 22 centimeter i diameter), og
hæld dejen i.
5. Bag kagen midt i ovnen i 30 minutter ved 200 grader.

Lagkagefyld:

1. Skyl rabarberne, og skær dem i 1 cm lange stykker.
2. Kog rabarber og sukker ca. 5 min.
3. Lad rabarberkompotten køle af.
4. Pisk fløden til flødeskum.
5. Tilsæt de knuste makroner, og bland rabarberkompotten
i.
6. Del kagen i tre lag, når den er kold.
7. Fordel halvdelen af lagkagefyldet på den ene
lagkagebund.
8. Læg en ny lagkagebund ovenpå.
9. Fordel resten af lagkagefyldet på den anden
lagkagebund.
10. Læg den sidste bund på.
11. Lad lagkagen trække i køleskab i cirka 1 time.

Pynt med flormelis lige før serveringen.