Print denne opskrift
Opskriftnavn:Thaisuppe med rejer
Personer / antal:4 personer
Billede:
Ingredienser:1 kg rejer m. skal
2 løg
4 fed hvidløg
1 hel rød chili, tørrede eller friske
1 spsk majsolie
------
1 cm frisk ingefær
1 cm galangalrod
5 lime blade
1 stængel citrongræs
------
1½ l vand
------
1 tsk salt
Sukker
1 spsk fish sauce
------
3 gulerødder i tynde strimler
3 forårsløg i skiver
------
De pillede rejer


Fremgangsmåde:1. Pil rejerne og gem skallerne.
2. Hak løg, hvidløg og chili.
3. Svits det i olien et par minutter.
4. Tilsæt rejeskallerne, ingefær, galangalrod, lime og citrongræs.
5. Giv suppen et opkog.
6. Skum for urenheder og lad den småkoge under låg i ca. 20 min.
7. Si suppen, tilsæt fish sauce og smag den til med salt, sukker og citronsaft.
8. Tilsæt gulerødder og forårsløg og lad den koge et par minutter.
9. Tilsæt rejerne de må ikke koge.

Server suppen rygende varm!