Print denne opskrift
Opskriftnavn:Kebab med bønner
Personer / antal:4 personer
Billede:
Ingredienser:4 træspyd
------
1 løg
2 grønne chili
2 kviste koriander
300 gram hakket oksekød
2 tsk. salt
2 tsk. peber
1 æg
2 tsk. stødt koriander

Bønner:
400 g grønne bønner
Salt
------
1 løg
3 fed hvidløg
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. revet skal af usprøjtet citron
½ dl frisk hakkede koriander  
1 spsk. olie
Peber


Fremgangsmåde:1. Hak løget fint.
2. Skyl chilierne, fjern frøene og hak dem fint.
3. Skyl de 2 korianderkviste og hak dem fint.
4. Kom kødet i en skål og krydr med salt og peber. Rør kødet så det bliver sejt.
5. Tilsæt æg, løg, stødt koriander, chili og hakket koriander og rør det sammen.
6. Lad farsen hvile i 15-20 minutter.
7. Form farsen til 8 aflange kødboller.
8. Steg kødbollerne i 5 min. på hver side.
9. Tag dem af panden og stik to på hver spyd.

Bønnerne:
1. Kog bønnerne med salt i 2 minutter.
2. Hak løget fint.
3. Skær hvidløgsfeddene i tynde skiver.
4. Knus korianderfrøene med en kniv.
5. Kom løg, hvidløg, korianderfrø og lidt olie i en gryde og steg i et par minutter.
6. Tilsæt bønnerne og rist videre. Krydr med salt og peber.
7. Lad det simre i 3-4 minutter og vend citronskal og koriander i.

Server kød og bønner på en tallerken med brød til.