Print denne opskrift
Opskriftnavn:
Mørdejskager med nøddefyld
Personer / antal:
30 stk
Billede:
Ingredienser:
Dej:
4 1/2 dl hvedemel
200 g smør
------
3/4 dl sukker
1 æg
Fyld:
100 g blød nougat
Karamelfyld:
200 g nødder
150 g smør
1 dl piskefløde
1 dl Lys Muscovadoråsukker eller farin
1 dl Culinary Syrup med karamelsmag
Fremgangsmåde:
1. Smuldr smørret i melet.
2. Tilsæt sukker og æg.
3. Saml dejen med hænderne.
4. Lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter.
5. Tryk dejen ud i små aluminiumsforme og stil formene på en plade.
6. Bag dem midt i ovnen i ca. 10 minutter ved 175 grader.
Fyld:
1. Skær nougaten i lige så mange stykker, som der er forme.
2. Læg et stykke nougat i de færdigbagte varme kager.
Karamelfyld:
1. Læg nødderne på en plade og rist dem i ovnen.
2. Gnid så meget skal af som muligt.
3. Bland smør, fløde, sukker og sirup i en gryde og lad det småkoge til det begynder at tykne, ca. 10 minutter.
4. Tilsæt nødderne. Fordel blandingen i formene.
Spis kagerne afkølede til en kop kaffe.