Print denne opskrift
Opskriftnavn:Kalveleverpaté
Ingredienser:500 g kalvelever
300 g spæk
------
2 æg
3 spsk. mel
------
5 skalotteløg
------
20 g smør
------
2 tsk. basilikum
1 spsk. salt
1 tsk. peber
1 tsk. esdragon
½ dl tør vermouth
------
1 pakke bacon til formen
Fremgangsmåde:1. Lever og spæk hakkes to gange gennem kødhakkemaskinen.
2. Rør en fars af kødet, æg og mel.
3. Løgene pilles og hakkes fint.
4. Svits løgene i smør til de er klare.
5. Rør de svitsede løg og resten undtagen baconen i farsen.
6. Beklæd en form med baconskiver, fordel farsen heri.
7. Fold evt. baconstykkerne hen over farsen.
8. Bag farsen i ovnen ved 175 grader ca. 1½ time.
9. Efter bagningen lægges et let pres over pateen.

Server pateen kold med f.eks. lidt sky og rødløgsringe.