Print denne opskrift
Opskriftnavn:Indbagt paté à la Jane
Personer / antal:10 personer
Billede:
Ingredienser:Dejen:
250 g hvedemel
150 g koldt smør
------
1 tsk bagepulver
¼ tsk fint salt
½ dl fløde

Farsen:
500 g magert hakket svinekød
3 tsk groft salt
4 spsk hakket løg
1½ æg
3 tsk herbes de provence
Peber
2 dl kaffefløde
1 dl hvedemel
------
400 g lammekød i tern på 2 cm
100 g usaltede pistacienøddekerner
100 g smuttede hele mandler
------
Æg til pensling

Velegnet til frysning før den bages!

Tilbehør:
Salat og sorte oliven

NB! Bliver den for mørk under bagningen, så læg bagepapir over til sidst.


Fremgangsmåde:Dejen:
1. Smulder smørret i melet. Det skal ligne revet ost.
2. Bland resten i og saml dejen med hænderne.
3. Tryk ¾ af dejen ud i en franskbrødsform (ca. 1½ liter) beklædt med bagepapir.
4. Dejen skal gå helt op til kanten.
5. Stil formen og resten af dejen koldt i mindst 1 time.

Farsen:
1. Rør det hakkede kød med salt, løg, æg, krydderierne, fløden og melet.
3. Lammekødet, pistaciekerner og mandler vendes i farsen. Stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
4. Kom farsen i formen og bank den let mod køkkenbordet.
5. Rul resten af dejen ud, den skal passe som låg til formen.
6. Dæk formen med dejlåget og skær overskydende dej fra.
7. Tryk de to lag dej godt sammen (inden for formen).
8. Skær 2-3 huller i låget, pynt med overskydende dej.
9. Pensl den med æg.
10.Bag patéen nederst i ovnen ca. 1½ time ved 200°.
11.Tag den bagte paté ud af ovnen og lad den hvile, stadig i formen, i mindst ½ time.
12. Vend patéen ud og skær den i skiver.