Print denne opskrift
Opskriftnavn:Laksemousse à la Jane
Personer / antal:6 personer
Billede:
Ingredienser:3 blade husblas
------
2 dåser laks (af ca. 150 g)
------
2 dl finthakket bladselleri (ca. 100 g)
1 tsk friskpresset citronsaft
1½ dl cremefraiche 18%
½ tsk groft salt
Peber
------
1 dl piskefløde

Pynt:
Salat, citronbåde og bladselleri

Tilbehør:
Godt brød
Fremgangsmåde:1. Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min.
2. Fjern eventuelle ben og skind fra laksen.
3. Bland laks med bladselleri, citronsaft, cremefraiche, salt og peber.
4. Træk husblasen op af udblødningsvandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i en skål i vandbad.
5. Hæld husblasen i en tynd stråle i lakseblandingen under omrøring.

NB! se evt. om brug af husblas under grundregler

6. Pisk fløden stiv og vend den i.
7. Smag moussen til.
8. Fordel moussen i 6 oliesmurte portionsskåle eller papkrus.
9. Bank formene let mod bordet.
10.Lad dem stå tildækket og koldt i mindst 4 timer.

Ved serveringen:
Løsn med en kniv kanten af moussen og vend den ud på portionstallerkener.

Pynt med salat, citronbåde og bladselleri.

Server med flutes