Print denne opskrift
Opskriftnavn:Osso Buco på italiensk
Personer / antal:4 personer
Billede:
Ingredienser:1 1/2 kg kalveskanke i ca. 4 cm tykke skiver
------
2 spsk. mel
Salt og friskkværnet peber
------
2 spsk. olie
------
2 finhakkede løg
3 fed hakkede hvidløg
------
3 gulerødder i små tern
1/4 rodselleri i små tern
------
1 dåse flåede tomater
2 kviste timian
2 dl vin
1 1/2 dl bouillon

Gremolata:
3 spsk. hakket persille
1 fed knust hvidløg
2 tsk. reven citronskal

Risotto på milanesisk:

175 g risottoris
½ l boullion
1 tsk salt
------
evt. lidt ægte safran
30 g smør
salt og peber


Fremgangsmåde:1. Skær 2 snit i kanten af kødet, så det ikke buler under stegningen.
2. Vend kødet i krydret mel.
3. Brun kødet på begge sider.
4. Tag det op.
5. Brun løg og hvidløg til løgene er gyldne.
6. Tilsæt grønsagerne og svits 1 min.
7. Læg kødet tilbage i gryden.
8. Tilsæt tomaterne, krydderier,vin og bouillon.
9. Lad retten koge ved svag varme i ca. 1 1/2 - 2 1/2 timer til kødet er meget mørt.

Det skal falde fra benene.

Retten serveres med Gremolata og risotto a la Milanese:

1. Kog risene i boullionen med salt ca. 10 min.
2. Rør safranen med vand og tilsæt til risene.
3. Kog risene yderligere 10 min.
4. Rør risene med smørret og smag til med salt og peber.