Print denne opskrift
Opskriftnavn:Andesylte
Ingredienser:1 lille and
------
1 l vand
1 porre
1 gulerod
------
10 grønne oliven med mandler i skiver
½ bdt. finthakket persille
1 fed hvidløg
Salt,peber og lidt sukker
------
4 dl suppe
2 spsk. cognac
6 blade husblas


Fremgangsmåde:1. Kog anden i vandet med grønsagerne til den er mør.
2. Køl anden af og skær kødet i ens­artede stykker.
3. Vend kødet med oliven, persille og knust hvidløg.
4. Smag til med salt og peber samt lidt sukker.
5. Suppen koges ind til der er 4 dl.
6. Udblød husblassen og smelt den i den varme suppe.

NB! Se under grundregler om brug af husblas.

7. Læg halvdelen af andekødet i en form, læg gulerod og porrer i midten og slut med resten af kødet.
8. Smag suppen til med cognac.
9. Hæld suppen over andekødet og sæt i let pres.
10. Serveres kold med rødbeder og stærk sennep.