Print denne opskrift
Opskriftnavn:Spinattærte à la Christina
Personer / antal:4 personer
Billede:
Ingredienser:4 plader frossen butterdej
------
½ dl vand
½ tsk groft salt
1 pakke frossen helbladet spinat (ca. 450 g)
------
25 g smør
1 finthakket løg
------
200 g Feta i tern
3 spsk friskhakket persille
½ tsk revet muskatnød
Friskkværnet peber
4 sammenpiskede æg






 
 

 
 
     

   


 


 
 


 


Fremgangsmåde:1. Tø butterdejspladerne op.
2. Tø spinaten op i vand og salt i en gryde.
3. Hæld den i en sigte og pres den fri for vand.
4. Svits løget i smørret.
5. Tilsæt spinat, ostetern, persille, muskat og peber.
6. Tag gryden fra varmen og tilsæt æggene. Hold lidt tilbage til pensling.
7. Læg 2 plader butterdej sammen, ved den lange side - og lidt over hinanden.
8.  Rul pladen ud (ca. 25 x 40 cm) på et meldrysset bord.
9. Læg pladen i bunden og op ad siderne i et smurt ovnfast fad (ca. 16 x 30 cm) og fyld spinatmassen heri.
10. Læg de 2 sidste plader sammen, som beskrevet ovenfor og rul dem ud, så de passer til fadet.
11. Læg den over spinatfyldet.
12. Skær med en kniv i dejlåget, så der bliver 12 firkantede stykker.
13. Pensl med æg.
14. Bag spinattærten midt i ovnen ca.40 min. ved 175º.


Server den lun eller kold med en grøn salat og brød.