Print denne opskrift
Opskriftnavn:Mørksej kogt med rodfrugter
Personer / antal:4 personer
Billede:
Ingredienser:800 g mørksejfilet
------
400 g blandede rodfrugter
1 løg i skiver
2 fed hvidløg i tern
2 laurbærblade
Saften af en citron
1 l vand

Sovsen:
4 dl hvidvin
Citronsaft
Koldt smør
1 bdt. dild
Evt. lidt jævning

Tilbehør:
Aspargeskartofler
Smør
Citronskal
Peberrod
Dild
Fremgangsmåde:1. Rens og skær alle grønsagerne i fine tern.
2. Kog grønsager med vand, laurbærblade og citronsaft i 10 min.
3. Tilsæt den rensede fisk og kog den ca. 10 min.

Sovsen:
1. Kog hvidvinen ind til det halve.
2. Tilsæt lidt fiskesuppe.
3. Pisk sovsen med koldt smør.
4. Hvis sovsen ikke er cremet nok tilsæt lidt jævning.
5. Smag til med salt, peber og klippet dild.


Server retten med kogte, pillede aspargeskartofler vendt med smør, fintrevet citronskal,revet peberod og klippet dild.