Print denne opskrift
Opskriftnavn:Tærte med mørksej
Personer / antal:4 personer
Billede:
Ingredienser:Dej:
125 g mel
75 g smør
------
½ dl mælk
5 g gær
------
½ tsk. salt
1 spsk. sukker
1 æggeblomme

Fyld:
500 g kogt mørksej
1 hakket løg
200 g spinat
100 g fetaost
------
1 dl piskefløde
4 hele æg
Fremgangsmåde:1. Smulder fedtstoffet i melet (det skal ligne revet ost).
2. Tilsæt gæren rørt ud i den lune mælk.
3. Bland resten i og saml dejen til en klump.
4. Sæt dejen i køleskabet mindst 1 time.
5. Rul dejen ud til en cirkel.
6. Læg dejen i et smurt tærtefad og prik dejen med en gaffel.
7. Forbag tærtebunden ca. 10 min. ved 200 grader.

Fyld:
1. Svits løget på en pande.
2. Tilsæt spinaten og lad det koge 2 min.
3. Læg spinatfyldet, fisken og fetaosten på den forbagte bund.
4. Pisk fløden og æggene sammen og hæld det over fyldet.
5. Bag tærten færdig ved 200 grader ca. 15 min.

Server tærten med grøn salat.