Print denne opskrift
Opskriftnavn:Jordbærtærte med hyldeblomst
Personer / antal:8 personer
Billede:
Ingredienser:Marcipanbund:

100 g smør
3 dl hvedemel
100 g marcipan
1 spsk. friskpresset appelsinsaft

Fyld:

3 æggeblommer
1 dl sukker
6 spsk. koncentreret hyldeblomstsaft
Reven skal af 1 usprøjtet appelsin

Pynt:

1 stor bakke jordbær
1 håndfuld citronmelisseblade

Piskefløde

Fremgangsmåde:Marcipanbund:
1. Smulder smør, hvedemel og marcipan sammen i en skål.
2. Riv skallen af appelsinen (gem den til fyldet) og pres den.
3. Tilsæt 1 spsk af saften til marcipanmassen og ælt dejen sammen.
4. Tryk dejen ud i en smurt tærteform(ca. 23 cm i diameter).
5. Forbag tærtebunden ved 200 ° i ca. 10-12 minutter.
6. Tag bunden ud og sænk varmen til 175°.

Fyld:
1. Pisk æggeblommer og sukker til en lys æggesnaps.
2. Tilsæt hyldeblomstsaft og appelsinskal.
3. Hæld massen i tærtebunden.
4. Bag 10-15 minutter, til fyldet har fået en fin, gylden farve.

Pynt:
1. Skyl og nip jordbærrene.
2. Sæt dem side om side over hele kagen med den spidse ende op.
3. Stik citronmelisseblade ned mellem jordbærrene.

Server med letpisket flødeskum.