Print denne opskrift
Opskriftnavn:Osso Buco som Karin laver den!
Personer / antal:4 personer
Ingredienser:8 skiver kalveskanke
------
2 spsk. mel
Salt og friskkværnet peber
------
2 spsk. olie
------
5 finhakkede løg
3 fed hakkede hvidløg
------
6 gulerødder i skiver
1/4 rodselleri i stimler
------
1 karton flåede tomater
2 kviste timian
2 dl bouillon
1/2 flaske hvidvin

Pynt:
2 bdt. hakket persille
2 fed knust hvidløg
2 revne citronskaller

Fremgangsmåde:1. Skær 2 snit i kanten af kødet, så det ikke buler under stegningen.
2. Vend kødet i krydret mel.
3. Brun kødet på begge sider.
4. Tag det op.
5. Brun løg og hvidløg til løgene er gyldne.
6. Tilsæt grønsagerne og svits 1 min.
7. Læg kødet tilbage i gryden.
8. Tilsæt tomaterne, krydderier, bouillon og  hvidvin.
9. Lad retten koge ved svag varme i ca. 1 1/2 - 2 1/2 timer til kødet er meget mørt.

Det skal falde fra benene.

10. Karin fjerne nu sener og ben og findeler kødet.
11. Sovsen jævnes med Maizenajævner.

Retten serveres med en blanding af hakket persille, knust hvidløg og reven citronskal.

Hertil fik vi løse ris.