Print denne opskrift
Opskriftnavn:Chili con carne med kogte bønner
Personer / antal:10 personer
Billede:
Ingredienser:1 kg skært oksekød i tern
------
2 spsk. eddike
1 tsk. sukker
1 tsk. peber
------
1 dl olie
------
2 finthakkede porrer
2 fed finthakkede hvidløg
1-2 finthakkede chilier
1 ds flåede, hakkede tomater
1 dl konc. tomatpuré
½ l vand
------
1 tsk spidskommen
1 tsk karry
2 laurbærblade
1 stang hel kanel
10 hele nelliker
1 tsk. oregano
2 tsk. cayennepeber
------
24 timer før går du i gang med bønnerne

500 g bønner evt. nyrerbønner, sorte bønner eller pintobønner
------
2 fed hvidløg
2 tsk. salt
2 tsk. sukker
1 finthakket løg
2 hele grønne chili
Vand
Fremgangsmåde:1. Skyl bønnerne og sæt dem i blød i koldt vand.
2. Næste dag skylles de igen og koges 3 timer i vand med hvidløgene.
3. Tilsæt nyt hvidløg, salt, sukker, løg og chili.
4. Lad det hele koge 15 min.

Dette kan du gøre i god tid, sæt bønnerne koldt til de skal bruges. De kan godt stå et par dage.

1. Bland kødet med eddike, sukker og peber.
2. Lad det stå og trække 20 min.
3. Brun kødet i en gryde med olien.
4. Tilsæt porrer, hvidløg, chili, flåede tomater, konc. tomatpuré og vand.
5. Bring retten i kog og lad det koge til kødet er mørt.
6. Blend spidskommen, karry, kanel, nelliker, oregano og cayennepeber.
7. Tilsæt de blendede krydderier og kog igen 15 min.
5. Kom de kogte bønner i og varm dem igennem.
6. Smag til med salt, peber og evt. lidt tørret chili.

Server med groft brød, en frisk grøn salat med tomater og majs og evt. frisk koriander.