Print denne opskrift
Opskriftnavn:Røddernes suppe
Personer / antal:4 personer
Billede:
Ingredienser:1 løg
1 fed hvidløg
------
2 gulerødder
1/4 selleri
1 persillerod
3 kartofler
------
1 porre
------
10 g smør
------
1 laurbærblad
1 liter hønsebouillon
------
Salt
Peber

Til pynt:
Den grønne porre-top.
Fremgangsmåde:1. Pil og hak løg og hvidløg.
2. Vask og skræl gulerødder, selleri, persillerod og kartofler.
3. Skær gulerødder, selleri, persillerod og kartofler i terninger.
4. Skyl og rens porren. Gem den grønne porre-top.
5. Skær porren i ringe.
6. Kom smørret i en gryde og smelt det.
7. Kom løg, hvidløg, gulerødder, selleri, persillerod, kartofler og porre i gryden.
8. Rør og svits grønsagerne i 5 minutter.
9. Kom laurbærblad og hønsebouillonen i gryden og rør.
10. Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter, til grønsagerne er møre.
11. Tag laurbærbladet op af suppen.
12. Blend suppen. NB! kun grønsagerne, gem suppen.
13. Hæld suppen og grønsagerne tilbage i gryden.
14. Kog suppen i et minut.
15. Smag suppen til med salt og peber.

Til pynt:
16. Tag de grove blade af porre-toppen.
17. Skyl porre-toppen og skær den i MEGET tynde strimler.
18. Hæld suppen i tallerkener og pynt med porre-toppen.