Print denne opskrift
Opskriftnavn:Gulerodsboller med yoghurt
Personer / antal:8 stk.
Billede:
Ingredienser:1 gulerod
------
25 g gær
2 dl vand
1 dl yoghurt
1 tsk. salt
------
1 dl grahamsmel
ca. 7 dl hvedemel

Til pensling:
vand

Fremgangsmåde:1. Vask, skræl og riv guleroden.
2. Smuldr gæren i en stor skål.
3. Hæld vandet i en gryde. Lun vandet.
4. Kom vand, tykmælk/yoghurt og salt i skålen. Rør.
5. Kom gulerod og grahamsmel i skålen. Rør godt.
6. Kom lidt efter lidt hvedemelet i skålen.

NB! Husk det er ikke sikkert du skal bruge alt melet.

7. Slå og ælt dejen godt.
8. Ælt dejen færdig på bordet.
9. Læg dejen i skålen og dæk den til.
10.Lad dejen hæve i 15 minutter.
11. Rul dejen til en pølse og del den i 8 stykker.
12. Form 8 gulerodsboller og sæt dem på bagepladen.
13. Pensl bollerne med vand.
14. Sæt bollerne midt i ovnen og tænd på 200 grader.
15. Bag bollerne i ca. 30 minutter.
16. Tag gulerodsbollerne ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.