Print denne opskrift
Opskriftnavn:Sønderjysk rugbrødslagkage
Ingredienser:Bunde:
6 æg
130 g frisk og tørt rugbrød
1 tsk. bagepulver
250 g sukker
75 g grofthakkede nødder

Fyld:
1/2 l piskefløde,
solbærsyltetøj

Pynt:
Høvlet chokolade

Fremgangsmåde:Bunde:
1. Blend eller riv rugbrødet og bland nødderne og bagepulver i.
2. Del æggene i hvider og blommer.
3. Pisk hviderne stive og rør sukker i lidt efter lidt.
4. Rør æggeblommer i én efter én, og vend forsigtigt rugbrødsblandingen i de piskede hvider.
5. Hæld dejen i to lagkageforme beklædt med bagepapir.
6. Bag bundene ved 220 grader i cirka 10 minutter.

Fyld:
1. Læg bundene sammen med flødeskum og solbærsyltetøj.
2. Pynt med flødeskum og høvlet chokolade.