Print denne opskrift
Opskriftnavn:Selleri ovnbagt med bacon
Personer / antal:4 personer
Billede:
Ingredienser:½ selleri
------
Citronsaft
Olivenolie
Salt og peber

Sprødstegt bacon:
4 skiver bacon

Persillepesto:

½ bdt. storbladet persille
(tag lidt blade fra til pynt)
50 g valnøddekærner
1 fed hvidløg
50 g parmasanost
------
½ dl olivenolie

Fremgangsmåde:1. Skræl sellerien og skær den i store både.
2. Læg dem i et ildfast fad.
3. Krydder med citronsaft, olie, salt og peber.
4. Dæk fadet med staniol og bag dem ca. 45 min. ved 165 grader.
5. Læg de halverede baconstykker i et fad og steg dem i ovnen ved siden af sellerien.

Persillepesto:
1. Alt til pestoen, undtagen olien, findeles i en blender.
2. Tilsæt derefter olien lidt af gangen.
3. Pynt med lidt friske blade.

Server disse selleri til oksekødsretter pyntet med lidt persillepesto.