Print denne opskrift
Opskriftnavn:
Selleri ovnbagt med bacon
Personer / antal:
4 personer
Billede:
Ingredienser:
½ selleri
------
Citronsaft
Olivenolie
Salt og peber
Sprødstegt bacon:
4 skiver bacon
Persillepesto:
½ bdt. storbladet persille
(tag lidt blade fra til pynt)
50 g valnøddekærner
1 fed hvidløg
50 g parmasanost
------
½ dl olivenolie
Fremgangsmåde:
1. Skræl sellerien og skær den i store både.
2. Læg dem i et ildfast fad.
3. Krydder med citronsaft, olie, salt og peber.
4. Dæk fadet med staniol og bag dem ca. 45 min. ved 165 grader.
5. Læg de halverede baconstykker i et fad og steg dem i ovnen ved siden af sellerien.
Persillepesto:
1. Alt til pestoen, undtagen olien, findeles i en blender.
2. Tilsæt derefter olien lidt af gangen.
3. Pynt med lidt friske blade.
Server disse selleri til oksekødsretter pyntet med lidt persillepesto.