Print denne opskrift
Opskriftnavn:Gulerodskage med mascarpone-glasur
Billede:
Ingredienser:275 g smør
275 g rørsukker
------
5 æg
------
Skal og saft af to appelsiner
170 g mel
2 tsk. bagepulver
100 g fintmalede mandler
100 g hakkede valnødder
1 tsk. kanel
1 drys nelliker
1 drys revet muskatnød
½ tsk. ingefær
275 g revne gulerødder

Glasur:
250 g mascapone
75 g flormelis
Skal og saft af 2 limefrugter

Pynt:
50 g hakkede valnødder
50 g hakkede paranødder
25 g hakket chokolade
Fremgangsmåde:1. Pisk smør og sukker hvidt.
2. Pisk æggehviderne stive. Husk ren skål og rene tørre piskeris.
3. Rør æggeblommer, appelsinsaft og revet appelsinskal i smørblandingen.
4. Tilsæt mel og bagepulver.
5. Bland mandler, valnødder og gulerødder i dejen.
6. Tilsidst vendes de piskede hvider i.
7. Hæld dejen i en springform og bag den ca. 50 min. ved 180 grader.

NB! Alt, der skal have mere end 30 min., kan sættes i kold ovn, og skal ikke have længere tid.

Glasur:
1. Det hele til glasuren blandes sammen.
2. Smag evt. til med mere flormelis.

Den kolde kage pyntes med glasur, hakkede nødder og chokolade.