Print denne opskrift
Opskriftnavn:Porchetta
Personer / antal:8 personer
Billede:
Ingredienser:2 kg ribbensteg
------
125 g smør
1 tsk. salt
½ bdt. frisk basilikum
½ bdt. frisk timian
½ bdt. frisk oregano
6 rosmarinkviste
Lidt knuste fennikelfrø
3 fed knust hvidløg
------
Groft salt
Fremgangsmåde:1. Skær sværen med fedtet fra kødet.

NB! lad den lige hænge fast i kanten.

2. Skær en dyb ridse i kødet.
3. Bland smørret med alle de hakkede krydderurter.
4. Læg smørblandingen i revnen.
5. Bind sværen fast igen evt. sammen med et par rosmarinkviste.
6. Gnid sværen grundigt med groft salt.
7. Hæld lidt vand i bunden af fadet og sæt stegen i ovnen ved 180 grader.
5. Steg den ca. 1½ time.
6. Hvis du bruger stegetermometer skal centrumtemperaturen være 65 grader.

Server med små kartofler i ovnen og en rødbedesalat.