Print denne opskrift
Opskriftnavn:Kyllingelår stegte med brun sovs
Personer / antal:4 personer
Billede:
Ingredienser:8 kyllingeunderlår
(Brug evt. en hel kylling skåret i 8 stykker)
2 tsk. salt
Peber
------
20 g smør
2 dl vand

Sovs
3 dl stegesky fra gryden
½ dl piskefløde
------
1 spsk. majsstivelse
2 spsk. vand
------
Salt
Peber
Kulør

Agurkesalat:
1 agurk

Marinaden:
1 dl sukker
1 dl vand
1 dl eddike
½ tsk. salt
lidt peber

Server retten med kogte kartofler


Fremgangsmåde:1. Skyl kyllingelårene og tør med et stykke køkkenrulle.
2. Gnid kyllingelårene med salt og peber.
3. Brun lårene i smørret.
4. Hæld vandet i gryden.
5. Læg låg på gryden.
6. Steg kyllingelårene i 15 minutter.
7. Vend kyllingelårene og steg videre 10 minutter.
8. Kødet er gennemstegt, når kødsaften er klar.
9. Tag kødet op og dæk dem til.

Sovs:
1. Mål stegeskyen, der skal være 3 dl, tilsæt evt. vand.
2. Kog stegeskyen og tilsæt fløden.
3. Rør en jævning af majsstivelse og koldt vand.
4. Jævn sovsen og tilsæt lidt kulør.
5. Smag til med salt og peber.

Agurkesalat:
1. Skyl agurken.
2. Skær agurken i meget tynde skiver, brug et rivejern.
3. Kom sukker, vand og eddike i en skål.
4. Bland og rør, til sukkeret er opløst.
5. Smag til med salt og peber.
6. Hæld lagen over agurkeskiverne.
7. Dæk agurkesalaten med film. Sæt den i køleskabet i mindst 15 minutter.