Print denne opskrift
Opskriftnavn:Satay med nøddesovs og agurkesalat
Personer / antal:4 personer
Billede:
Ingredienser:400 g kyllingebryst

Marinade:
2 cm frisk revet ingefær
1 fed hvidløg
1 tsk. karry
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 spsk. sojasauce
½ ds. kokosmælk

8 trægrillspid

Nøddesovs:
½ ds. kokosmælk
2 tsk. rød karrypasta
2 tsk. sukker
2 spsk. citronsaft
100 g jordnødder eller andre nødder

Agurkesalat:
1 spsk. vineddike
1 spsk. sukker
2 spsk. vand
½ agurk
1 skalotteløg
½ chili



Fremgangsmåde:1. Skær kyllingebrystet i tykke strimler ca. 10 x 3 cm.
2. Læg kyllingestrimlerne i et lille fad.

Marinade
3. Skræl og riv ingefæren.
4. Pil og pres hvidløget.
5. Bland alt til marinaden.
6. Hæld marinaden over kyllingestykkerne.
7. Stil det i køleskabet mindst 20 minutter.

Spid
8. Sæt de marinerede kyllingestrimler på spid.
9. Grill spiddene i ovnen i ca. 5 minutter på hver side.

Nøddesovs
1. Kom kokosmælken, karrypasta, sukker og citronsaft i en gryde.
2. Hak nødderne fint, og kom dem i gryden.
3. Kog sovsen ved svag varme i ca. 5 minutter, til den er cremet.

Agurkesalat:
1. Kom vineddike, sukker og vand i en skål og rør det sammen.
2. Skær agurken i små terninger.
3. Hak løget fint.
4. Skær chilien i meget tynde ringe.
5. Bland alt til agurkesalaten sammen.

Server det hele med løse ris.