Print denne opskrift
Opskriftnavn:Svinemørbrad i parmaskinke
Personer / antal:4 personer
Billede:
Ingredienser:1 svinemørbrad
Salt og peber
------
75 g parmaskinke
------
1 løg

Fyld:
12 tørrede abrikoser
25 g valnøddekerner
1 spsk honning

Salat
1 hjertesalat
4 tørrede abrikoser
2 appelsiner
1 moden pære
1 lille salatløg
40 g valnøddekerner
125 g rucola

Dressing:
Saften af 1 appelsin
1 spsk olie

 

Fremgangsmåde:1. Rens mørbraden og tør kødet med køkkenrulle.
2. Giv mørbraden et snit på langs halvt igennem kødet.
3. Krydr med salt og peber.
4. Blend abrikoser, valnødder og honning.
5. Læg skinkeskiverne på langs, så de overlapper en smule.
6. Læg fyldet i snittet i mørbraden, og luk kødet sammen.
7. Læg mørbraden nederst på skinkeskiverne og rul skiverne stramt om kødet.
8. Skær løget i tynde ringe og læg dem i en lille bradepande.
9. Læg mørbraden - med samlingen nedad - oven på løgene.
10. Sæt kødet i en kold ovn.
11. Tænd ovnen på 180 grader og steg kødet i ca. 35 minutter.

NB! Hvis der bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen i kødet være 65-70 grader.

12. Tag mørbraden ud af ovnen og lad den køle af.

Server med salaten og godt brød eller Bulgur.